لیست اختراعات روناک امیری
در اين اختراع هدف ساخت برچسب هوشمند زمان-دما داراي قابليت اتصال به بسته بندي مواد غذايي به عنوان روشي مؤثر، ارزان، كاربردي و ساده بهمنظور ارزيابي و نمايش عمر مفيد فراوردههاي دارويي و غذايي مختلف همانند ماهي، غذاهاي دريايي، سبزيها، گوشت، فراوردههاي لبني و .... در يك دماي خاص مي باشد. در حقيقت برچسب هوشمند زمان-دماي ساخته شده ابزاري است كه تغييرات دمايي محصول بستهبنديشده را در طول زمان نگهداري نشان داده و بهعبارتديگر قادر است كه تمام يا بخشي از سابقه دمايي مرتبط با يك محصول را بازتاب دهد. براي رسيدن به اين هدف، رنگ طبيعي قرمز خوراكي آنتوسيانين و يك مخلوط واكس اسيدي بهمنظور ساخت برچسب هوشمند زمان-دما مورداستفاده قرارگرفته شده است. عامل ايجاد تغيير رنگ در برچسب زمان- دماي ساخته شده، تأثير دما و درنتيجه ذوب شدن واكس اسيدي و تماس آن با كاغذ آغشته به آنتوسيانين و درنتيجه تغيير رنگ آنتوسيانين بر اثر كاهش pH است. تغيير رنگ ايجادشده در برچسب ساختهشده برگشتناپذير بوده كه سبب ميگردد مصرفكننده از وضعيت انبارش كالا مطلع گردد. لازم به ذكر است كه برچسب هوشمند زمان-دما بر پايه واكس پارافين و كاغذ آغشته به آنتوسيانين براي اولين بار در اين مطالعه ساخته و مورد ارزيابي قرار گرفته شده كه در آن با تغيير تركيب درصد مواد سازنده مي توان برچسبهاي زمان– دما با حساسيتهاي مختلف دمايي را ساخت. بعلاوه، اين برچسب در لحظه توليد غير فعال بوده كه اين مسئله سبب كاهش هزينه نگهداري و سهولت حملونقل و تحويل به مصرفكننده شده است.
هدف از اين اختراع ساخت فيلم نانو كامپوزيتي ارزان، كاربردي، ساده و مؤثر است كه داراي خواص آنتي باكتريال و آنتياكسيداني ميباشد و براي بستهبندي ماهي مورد استفاده قرار ميگيرد. براي رسيدن به اين هدف از پليمر پلياتيلن، نانوذره اصلاح شده رس مونت موريلونيت (MMT)، آنتياكسيدان ترشيوبوتيل هيدروكينون (TBHQ) و آنتي باكتريال سديم دي استات (SDA) استفاده شده است. اين نانو كامپوزيت داراي خاصيت آنتي باكتريال و آنتياكسيداني است و خواص مكانيكي بيشتري را نيز نسبت به پليمر پلياتيلن دارد. اضافه كردن نانوذره رس به ماتريس پليمر سبب افزايش مقاومت فيزيكي و كششي پليمر ميشود و همچنين لايههاي نانو رس مانعي جهت نفوذ اكسيژن و آب به داخل بستهبندي ميشود و به تبع از فساد ماهي جلوگيري ميكند. اضافه كردن آنتياكسيدان TBHQ به ماتريس پليمر سبب ايجاد خاصيت آنتياكسيداني به پليمر ميشود و از اكسيد شدن ماهي جلوگيري به عمل ميآيد و تبع فساد ماهي را به تعويق مياندازد. اضافه كردن آنتي باكتريال SDA سبب ايجاد خاصيت آنتي باكتريايي به پليمر ميشود و از ماهي در مقابل فساد ناشي از باكتريهاي ليستريا مونوسيتوژنز، سالمونلا تيفي موريوم و اشرشياكولاي نگهداري ميكند. نتايج آزمايشهاي انجام شده در مطالعه حاضر نشان ميدهد در كنار هم قرار گرفتن اين مواد در ماتريس پليمر سبب ايجاد خاصيت همافزايندگي شده و خواص مكانيكي پليمر را بهبود ميبخشد. اين مواد بهآرامي در داخل بستهبندي رهاسازي ميشوند و در طول نگهداري ماهي آن را تازه نگهداشته و از فساد آن جلوگيري به عمل ميآورند. موادي كه در ساخت اين نانو كامپوزيت استفاده شده است ارزان بوده و همين مسئله سبب ميشود اين فيلم در ابعاد صنعتي قابليت توليد انبوه را داشته باشد. اين فيلم نانو كامپوزيتي براي اولين بار در اين مطالعه ساخته شده و مورد ارزيابي قرار گرفته شده است. Antimicrobial-antioxidant nano composite film for packaging fish
موارد یافت شده: 2